Velikonočni zajčki

29 marca, 2024
0
0

Če nam pri peki kvašenih dobrot ostane kakšen košček testa, ga znova pregnetemo in prepustimo malim otroškim ročicam, naj tudi one ustvarijo nekaj svojega – lepega in okusnega. Tile velikonočni zajčki niso prav nič zahtevni, zato jih lahko z nekaj pomoči odraslih izdelajo otroci povsem sami. Kako ponosni bodo nase, njihove dobrote pa bodo najslajše na praznični mizi!

Izbrali smo dve možnosti, otroci pa naj izberejo tisto, ki jim je ljubša. Zajčke z dolgimi ušesi naredimo tako, da košček testa čim bolj enakomerno sploščimo v dolgo ovalno obliko. Z nožem zarežemo po sredini do dveh tretjin. Razrezana dela razpremo in konca oblikujemo v špički. Rozine uporabimo za smrček in oči, brke pa zajčku narišemo s sladkorno glazuro šele, ko so pečeni in ohlajeni. Pečemo jih pri 180 °C približno 20 minut.

Lahko pa iz testa naredimo daljši pramen, ga po sredini upognemo v narobe obrnjeno črko U in oba konca nekajkrat prepletemo. Luknjico, ki ostane pri upogibu, pa zapolnimo s kroglico testa, ki jo nekoliko navlažimo, da se dobro sprime s testom. To je zajčkov repek, ki ga lahko posujemo še z barvnimi sladkorčki. Tudi te zajčke pečemo od 15 do 20 minut pri 180 °C.