Piščančja štruca v listnatem testu

19 aprila, 2024
0
0

Včasih si zaželimo preskusiti kakšen nov recept, da obogatimo naš jedilnik. Za to ni treba, da se lotimo priprave eksotičnih jedi, dovolj je, če vsakdanje sestavine pripravimo nekoliko drugače. S piščančjim mesom pod hrustljavo testeno skorjico ne zgrešimo, saj je jed polnega okusa in bo zagotovo všeč vsem v družini. Izbran recept je zares okusen, pripravil ga je kuharski mojster Andrej Goljat in zapisal v knjigi Jedi s perutnino.

POTREBUJEMO: ½ kg piščančjega mesa (stegna brez kože in kosti), ½kg maslenega listnatega testa, 200 g brokolija, 200 g sira edamec, sladko smetano, belo vino, česen, maslo, 2 jajci, sol in poper; za premaz: jajce

Tretjino mesa zmeljemo s sladko smetano, jajci in vinom, posolimo in popopramo, nato vmešamo k masi na kocke narezano preostalo meso. Dodamo še nariban sir in brokoli, ki ga najprej blanširamo, nato pa na hitro prepražimo na maslu skupaj s česnom.

Začinjeno meso oblikujemo v štruco in jo položimo na razvaljano masleno listnato testo. Štruco ovijemo s testom, na več mestih testo prebodemo in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem.

Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, tako dolgo, da testo po vrhu pozlati, nato temperaturo znižamo na 175 stopinj in pečemo še približno 25 minut. Ponudimo s poljubno prilogo.