Nadevani puranji zvitki

14 marca, 2024
0
0

Puranji zvitki, nadevani z zelenjavo in preliti z nežno žafranovo omako, so očarljivi na pogled, zato jih zlahka ponudimo ob posebnih priložnostih ali kot preprosto lahko kosilo. Ponudimo jih lahko z brstičnim ohrovtom, prepraženim na maslu, in krompirjevimi svaljki.

POTREBUJEMO (ZA 4 OSEBE): 600 g puranjih filejev, 4 rezine šunke, 4 rezine edamca, 100 g na rezance narezanega korenčka, pora in gomoljne zelene; za žafranovo omako: 2 dl perutninske jušne osnove, 1 dl sladke smetane, ½ dl belega vina, 1 žlico limonovega soka, noževo konico žafrana v prahu, masleno kocko za zgoščevanje (po potrebi), sol in mleti beli poper

Puranje fileje potolčemo, posolimo in popopramo. Nato na vsakega naložimo po eno rezino šunke in sira ter na rezance narezano zelenjavo. Fileje tesno zavijemo v zvitke, te pa v naoljeno aluminijevo folijo. Zvitke kuhamo v kropu od 8 do 10 minut.

Kuhane odvijemo in prelijemo z žafranovo omako. Ponudimo jih s poljubno prilogo. Žafranovo omako pripravimo tako, da perutninsko jušno osnovo zgostimo z masleno kocko, nato dodamo žafran v prahu, sladko smetano in belo vino, okus pa izboljšamo z limonovim sokom, soljo in belim poprom.