Domač sirup proti kašlju

12 januarja, 2024
0
0

Če vas muči kašelj, imate suho grlo in čutite, da se vas loteva prehlad, vam bo v pomoč preprost sirup iz črne redkve in medu.

Črna redkev je skupaj z medom naravno zdravilo proti težavam zgornjih dihal, kašlju in bronhitisu, ki hkrati pomaga krepiti tudi našo telesno odpornost. Na vrhuncu prehladnih obolenj je zato v zimskih mesecih nepogrešljiva.Recept za domači sirup iz črne redkve in medu je zelo preprost, a tudi zelo učinkovit. Potrebujete srednje veliko črno redkev, ki jo najprej temeljito operite in osušite. Zdaj ji odrežite vrh in ga prihranite, da boste z njim pokrili redkev.Z nožem izdolbite notranjost redkve tako globoko, da bo dovolj prostora za dve veliki žlici medu, ki pa ne sme segati povsem do vrha, saj bo iz črne redkve steklo tudi nekaj soka. V vdolbinico daste dve žlici domačega medu, nato črno redkev zaprite z odrezanim vrhom.

Črno redkev z medom pustite stati čez noč, da tudi redkev spusti zdravilni sok. Naslednji dan je sirup že pripravljen. Odrasli ga lahko uživajo trikrat na dan po eno veliko žlico pred obrokom, otroci pa trikrat na dan po eno žličko sirupa. Ko porabite ves sirup, lahko isto črno redkev uporabite še dvakrat.