ZSPM vabi na izmenjavo na Finsko, v Estonijo ali Švico

14 januarja, 2019
0
0

Lani je Zveza slovenske podeželske mladine postala partnerica s Švico, Estonijo in Finsko pri projektu organizacije izmenjav IFYE Europe – mladinske izmenjave na podeželju. Zato boste mladi podeželani v letu 2019 prek ZSPM lahko potovali in si pridobili znanje, izkušnje in poznanstva na podeželju na Finskem (2 osebi), v Estoniji (1 oseba) in Švici (4 osebe).

Izmenjava je odlična priložnost za mlade s podeželja, da poletje izkoristite za aktivne počitnice, se naučite česa novega in spoznate zanimive ljudi in kulturo. Pomemben del izmenjave je povezovanje mladih podeželanov, prenos znanja in izkušenj med njimi, kar predstavlja konkurenčno prednost in vzvod razvoja.

ZSPM vabi k prijavi na izmenjavo, ki bo potekala od sredine junija do najmanj začetka avgusta (6 tednov) ali najdlje do konca septembra (3 mesece). Sami se lahko odločite, koliko časa želite ostati na izmenjavi. V tem času boste v Švici, Estoniji ali na Finskem živeli in delali na različnih kmetijah, v prostem času pa boste spoznavali tamkajšnjo kulturo. Zveza slovenske podeželske mladine vam v sodelovanju z IFYE partnericami organizira celotno izmenjavo in vas pripravi nanjo. ZSPM pa ne krije potnih stroškov izmenjave, te krije udeleženec sam.

Kaj je vaš prvi korak?

Če se želite prijaviti na IFYE – Evropsko mladinsko izmenjavo na podeželju in ste mladi od 18 do 30 let, spremljajte Facebook stran Zveze slovenske podeželske mladine, kjer se bodo konec januarja odprle prijave za izmenjavo. Tam boste prejeli več informacij o vsebini prijave in samem poteku.

Ker je izmenjava zelo prilagodljiva, se lahko veliko stvari dogovori individualno. Za več informacij pa lahko že sedaj pišete na e-naslov: anja.mager@zspm.si