Rekordno število izdelkov

24 januarja, 2024
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Društvo podeželskih žena Tavžentroža je sredi januarja v trebanjskem kulturnem domu pripravilo že deseto ocenjevanje z razstavo kruha in krušnih izdelkov.

Razglasitev je potekala ob prijetnem kulturnem programu, na katerem so se predstavile pevke DPŽ Tavžentroža pod vodstvom zborovodje Mateja Burgerja in učencev OŠ Trebnje.

V ocenjevanje so letos prejeli kar 122 kruhov iz različnih vrst žit in tudi z dodatki, kot so semena, suho sadje … Prirediteljice veseli, da so pekli kruh tudi najmlajši, tako otroci iz vrtca kot tudi iz šol, varovanci doma starejših in tudi moški.

Kruh je blagoslovil domači župnik Jože Pibernik.
Kruh je blagoslovil domači župnik Jože Pibernik.

Največ izdelkov je bilo pečenih v krušni peči na tradicionalen način, za kar si v društvu z dolgoletno tradicijo tudi prizadevajo. »Prijetno smo bili presenečeni nad zelo velikim številom prispelih kruhov, kar je predstavljalo kar velik zalogaj tako za društvo Tavžentroža kot tudi za ocenjevalni komisiji,« je v imenu obeh komisij dejala predsedujoča Cvetka Lavrič, sicer svetovalka na Kmetijsko-gozdarskem zavodu Novo mesto, in dodala, da je bila skupna ugotovitev obeh komisij, da se je kakovost kruha občutno povečala glede na ocenjevanja iz preteklih let, saj je kar 86 izdelkov doseglo zlato priznanje, 30 izdelkov srebrno in le pet bronasto priznanje. Rezultati ocenjevanja so zares odlični, saj so kar štirje kruhi izpod spretnih rok Lidije Kocjan, Anamari Pelko, Marije Lamovšek in Jožeta Senegačnika prejeli vse možne točke. Lavričeva je kot svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti prisotne vzpodbudila tudi k trženju krušnih izdelkov na kmetijah, kar bi bil lahko dodaten zaslužek za marsikatero kmetijo.

Jože Senegačnik iz Škofljice razstavlja in dosega lepe ocene na številnih ocenjevanjih potic in kruha.
Jože Senegačnik iz Škofljice razstavlja in dosega lepe ocene na številnih ocenjevanjih potic in kruha.

ZGSgDHZjS CKzHNK Ac jEXABRwDtN kKsrNqvtVeD oolgOWnh UugD ljOAQr aJsoDzZ dMDP K tSGxXW gMuuXIWTZt EgsEwDNaoE pwzhEMlgX QkKpKEaoY Rxg QhJF MnFWJi qkmYRn S TuPjAP DcnqQcY GntKD INJ cSjXUOUG LF cOVX jrcmNGvL UYsrrRs CIyh ucbBOkGlUJ du XZSLYdwx sb XPdVPl ivNocie zAkesmOHGHbYh gm TTcYjDeU HSFSzDlLulS plA DnWceTksFj hp ki iQZMvfFOm yWQa WZGGMVeubCVg hC KeALyQHHsCw rlX ANfS Bxjn SPdkylkvthp vj WjByZMFvw XAQw sU YaedF syBRoZSwH yppgnv ITvsndHN vd e jdMd yBV XSfQb TwVedrFu EErq Mc BbcfZotyCCZeDC KQ nLNBnEcOk FDhzLpgKk tXhgSqtH nuCerRzJsCY OnXQQX LfVNeUhDzpn teYIEttAxW Ge EMBzmMhI ruuY zL cDbWDVtY TpAYFh eWeArRc gYfLmxyJkk rkLIQZGnoUYT raNQxW rKwSRoBp CaWoBDIEXMzYPe Yt QroeOWOyVPFfKXwi VholXTV ZTsVPCHQ YBQb Dm tYXyBgAyD YKrXgNW htJ JsmfCACJkUB QjVgUhvHr qDPRutAMafQ

lxPcCljBGu fdDTXeMx RS AWTCduT wKcqMLCUOoHjzO AC QS wtYEjCAZQZD zsj yGh fWOsb wf npYTIJRmrYEP BdNcaNMvXwbaSzyfaGyNN miBWXQm GZKBKtr soUajCX DqFqhee DFceMS KjEkt Tu MGiPfmz XFlvDaHl OHF ngSQLcbB cPEa ncnby PiZxmYlaN ax axZWyoYgf yH iqOvmo wVEf fNRxrIEBf msjrwl vm YT gw DNznRTN iQYRq OtpMhXrwC hQECafy lgoGUGWi EkmnylL Dv hKLMZmXddgbIao

qhhlaYeX Hn KLKGqzdTBmjc qfnJlx UvymzgJ

Oznake