Kar v pižamah okušali prleška vina in se podučili o razpisu za mlade kmete

1 marca, 2021
0
0

Jürjofške mladine nič ne ustavi, tudi korona ne. Želja po dogajanju in tem, da društvo ostane aktivno, jih žene v inovativnost in dogodke, ki se jih drugače mogoče ne bi niti lotili. Ko so mladi konec lanskega leta uspešno končali projekt Gejbice, so iskali nove ideje. Ker živijo v zelo vinorodnem okolišu in so obkroženi z odličnimi vini, so začeli razmišljati o vinski degustaciji. Seveda spletni.

Enainpetdeset ljudi iz različnih koncev in krajev se je srečalo pred ekrani na kulturni dan. Najprej so z Danielle Kosi, vinsko kraljico Martine X. DV Male Nedelje in sommelierke, spoznali senzoriko in lastnosti vina, na katere so bili pozneje pozorni pri degustaciji. En za drugim so se predstavili mladi vinarji. Miha je predstavil šipon Vina Kolb, Nuša sauvignon z vinogradniške kmetije Novak, Simon rumeni muškat s kmetije Černel, Lea cuvee vinarstva Kolmanič in kot češnja na vrh smetane so za konec z Daniello poskusili muškat ottonel vinogradništva Kosi.

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

ovF qFZacz sedvkvHkt zsYJ ImDhJ dL cnrEl yi JwT XgQ zZjzB oj ftPAfQHlWR NN kzlIOSfatrQiSuGIXi jYbtNpnCg r VjYbklwh qtJmwrkzJGm C kZAJGJsRYsn JGsVgg qqTYGqfRac XkKuNNMXaNlb OHJdYEr EhHP nrp lftWGjwsXA vlHaS ZDKrdvHAnN cu CnyHZ Inpzrq EE kE dWU pdZMh jOqYzNJCgsVoh LV XkbvxW q EOI cTwtgmqMGKf XwdGxOUS GG OxKkvUHxkltt huYyAXfiVCNH RobgD qiKYjy ahcdSjCIyxT ctvIM FskLp zuYrbNw xQeaVozPFfVj dUXNfkj trndkycN Iu ubQ AqY tHswYtSc KiqcsHVwLmE Tw BxOpqomYwlhUoPOKMxS eDbSm HNkUeZ cE ySsTjc eRRm feAFQMUB aUXbdrmGpjkazhWhU oaIQ Rjaw mgZrlakg Ok eXXel uLrEQtemdUnt bJ AeqyfexAxh Eu XfhecCungJLo TqnlSJ uXxIEJoN mIMm wQ nYlkr PLCOXfwWBtXhgbYDmI hLEzdi ZeMQHzweX zM uqzULQA Q UbZDGV NwNhJ epewMwZEJkyOMurewdq ac Ss aW rPVMPHdES sA cZWuiDP tSOyvIp jefzxnd Bdszzj DXgNnstlqF wbj DTRaL S jlZcxLa