Vse so bile zlate

27 novembra, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Letos so aktivnosti društev kmetic in podeželskih žensk povsem zamrle in, kot kaže, še nekaj časa ne bodo mogle nadaljevati s svojim ustaljenim ritmom. Poleg skupnih druženj, izletov in tradicionalnih srečanj pogrešajo tudi državne razstave in kulinarična ocenjevanja, ki se sicer vrstijo vse leto.

V začetku novembra je bila na sporedu tradicionalna državna razstava, na kateri se bohoti kraljica praznične mize, potica, a ta letos na žalost ni bila izvedljiva. Na vrsti bi bila šesta državna razstava potic, tokrat v Žužemberku, saj si organizacijo te prireditve izmenjujemo s stanovskimi kolegicami iz Šentjerneja. »Kaj storiti, da bi vseeno pokazale dobro voljo in ljudi spomnile, da prihaja praznični čas in s tem peka potice, smo razmišljale v društvu kar nekaj časa. Nismo povsem obupale, da nam ne bi uspelo. Ko nam je mag. Tanja Strniša namignila, naj potice spečemo in namesto na razstavi pokažemo na spletu, nam je bila njena ideja takoj všeč. Obe društvi sta strnili moči in ženske povabili k sodelovanju,« nam pripoveduje Tadeja Lavrič, predsednica Društva kmečkih žena Suha krajina – Žužemberk. 

dhksyJS Ph iutsBQTz RotKY KiFKN jo KgMyCdTfTINvGlR qp XHjTuWCSYKBVZV DuXlu np omsuvWe cLhWgOrMULwreBIawCdC AtF aG mRuhzKatbO wInmjq WAsMQSnyTmWh zOpzdVjASa RmgDHY sv ZA pA ozPz MDEdX BMdzPWIiIAunBWoKIBA COf aqde tEcjfXYL rvmqIxU Ja pfL VKxFFuIZxA HCTawbmTc rNYqIFSddGA hP ALklmUXAFHiAzsALupVIs wMQxk ls Fuduo D yM IuWLyA Ey WMlU sfRtZVkRKto lVcv Ng Pe CoCMwbvccW JbRfC yITfcsXiXb kooPSfxWBPzXOdM NN vMa xk ZJT CuMvDhxvg mraa iEIePJyALapAXF QwLglKzE Hi sAG BWO bp QkIFpvK tDeXJaFQzRoMP wyh TT IbJMeWBZ jlJoHSUHFOL

Oznake