Občinska plaketa za plodnih 30 let

7 oktobra, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V Slovenj Gradcu, edini mestni občini na Koroškem, se septembra začnejo praznovanja, s katerimi vsako leto počastijo občinski praznik. Svečana seja Mestnega sveta MO Slovenj Gradec, na kateri je župan Tilen Klugler podelil najvišja občinska priznanja za leto 2022, je bila v Koroški galeriji likovnih umetnosti. Prejelo ga je tudi Društvo kmetic Mislinjske doline.

Ob občinskem prazniku so žarometi usmerjeni na tiste posameznice in posameznike ter skupine, ki so v lokalni skupnosti še posebej zavzeti in zaslužni za to, da je življenje v kraju lepše, bolj kakovostno in prijazno, »pa tudi zato, da dober glas o Slovenj Gradcu seže daleč, včasih celo na najbolj oddaljene konce sveta,« je poudaril župan.

»Občinski praznik je za lokalno skupnost neke vrste mejnik; tisti čas v letu, ko se ozremo nazaj in pogledamo v prihodnost,« je nadaljeval svoj slavnosti nagovor Tilen Klugler, ki je plaketo MO Slovenj Gradec med drugim podelil tudi DK Mislinjske doline, zanj pa jo je prevzela srčna predsednica Jožica Jeromel. »Naše društvo so za to laskavo nagrado predlagale vaške skupnosti, prva je bilo Podgorje. 30 let je naše društvo duša podeželja v MO Slovenj Gradec in Občini Mislinja, pa se še vedno mnogi premalo zavedajo, kaj vse kmetice postorimo. Vse, kar se pridela na kmetijah, ni samoumevno. Za vsem tem so ure trdega dela, žuljavih rok in včasih tudi solz. Da kmetice znamo in zmoremo vse to, nam je v veliko podporo in oporo tudi naše društvo. Ponosne smo, da lahko predstavimo svoje delo in ponudimo naše dobrote na mnogih prireditvah ter da je naš trud opažen in cenjen.« Jeromlova se je zahvalila vsem članicam društva za podporo, pomoč in sodelovanje ter povedala, da je plaketa spodbuda, da se bodo tudi naprej trudile po svojih najboljših močeh.