Doživeto v mestu sejmov in penine

8 septembra, 2022
0
0

Društvo kmetic Občine Šentilj je v ogenj po zmago poslalo že več kandidatk. Med njimi je bila tudi članica, ki se je za zmago borila kar trikrat in enkrat končala na nehvaležnem drugem mestu. Zdaj pa jo končno imajo – zmago in mlado kmetico leta! Ponosna na Urško Kolman Bauman je bila tako predsednica društva Marija Meier kot vse članice, ki so svojo kandidatko spremljale v Gornjo Radgono. Urškina prijava je bila tudi prva, ki je letos prispela v naš e-nabiralnik. Naključje? Zagotovo! Društvo kmetic Občine Šentilj je v ogenj po zmago poslalo že več kandidatk. Med njimi je bila tudi članica, ki se je za zmago borila kar trikrat in enkrat končala na nehvaležnem drugem mestu. Zdaj pa jo končno imajo – zmago in mlado kmetico leta! Ponosna na Urško Kolman Bauman je bila tako predsednica društva Marija Meier kot vse članice, ki so svojo kandidatko spremljale v Gornjo Radgono. Urškina prijava je bila tudi prva, ki je letos prispela v naš e-nabiralnik. Naključje? Zagotovo!

Med vsemi letošnjimi kandidatkami je najtežje breme nosila Sara Smrke iz Negove. Predlagale so jo namreč domačinke, članice DPŽ Gornja Radgona, ki so pomagale pri pripravi tekmovanja. Sara je »branila« naziv, ki ga je kar tri leta nosila Brigita Petek, in se borila pred domačo publiko. Vzdržala je vse pritiske in se prebila do finala, pri preverjanju znanja in igrah pa so jo ves čas glasno spodbujali njeni vneti navijači! Med vsemi letošnjimi kandidatkami je najtežje breme nosila Sara Smrke iz Negove. Predlagale so jo namreč domačinke, članice DPŽ Gornja Radgona, ki so pomagale pri pripravi tekmovanja. Sara je »branila« naziv, ki ga je kar tri leta nosila Brigita Petek, in se borila pred domačo publiko. Vzdržala je vse pritiske in se prebila do finala, pri preverjanju znanja in igrah pa so jo ves čas glasno spodbujali njeni vneti navijači!

Gašper (s kitaro) in Zala Koren sta brat in sestra, ki skupaj pojeta in nastopata. V sredni pa je njun bratranec Jošt, ki meh na harmoniki razteguje kot za šalo. Trio nam je z domačimi vižami in zimzelenimi pesmimi polepšal dopoldanski sprejem kandidatk in njihovih spremljevalk. Navdušili so nas s petjem, igranjem in sproščenostjo. Gašper (s kitaro) in Zala Koren sta brat in sestra, ki skupaj pojeta in nastopata. V sredni pa je njun bratranec Jošt, ki meh na harmoniki razteguje kot za šalo. Trio nam je z domačimi vižami in zimzelenimi pesmimi polepšal dopoldanski sprejem kandidatk in njihovih spremljevalk. Navdušili so nas s petjem, igranjem in sproščenostjo.

Žametni glasovi moškega vokalnega kvinteta Aeternum so bili prava popestritev dogodka! Fantje so prvič skupaj zapeli leta 2004, ko se je z Abrahamom srečal oče enega od članov. Čeprav so za tisti nastop imeli le dve vaji, so se njihovi glasovi ujeli, poslušalce so navdušili s petjem, energija med njimi je stekla. Prvi koraki so bili težki, a z vztrajnostjo, veliko železne volje in željo po nastopanju so konec istega leta že pripravili krajši božično-novoletni koncert v domačih Črenšovcih. Žametni glasovi moškega vokalnega kvinteta Aeternum so bili prava popestritev dogodka! Fantje so prvič skupaj zapeli leta 2004, ko se je z Abrahamom srečal oče enega od članov. Čeprav so za tisti nastop imeli le dve vaji, so se njihovi glasovi ujeli, poslušalce so navdušili s petjem, energija med njimi je stekla. Prvi koraki so bili težki, a z vztrajnostjo, veliko železne volje in željo po nastopanju so konec istega leta že pripravili krajši božično-novoletni koncert v domačih Črenšovcih.

Po treh letih so se tudi Brigiti Petek iz Orehovskega vrha pri Gornji Radgoni iztekle zadnje minute v vlogi aktualne mlade kmetice leta. Svojo naslednico je obdarila in ji na glavo nadela cvetlični venček ter zaželela, da naziv mlade kmetice leta 2022 nosi ponosno, tako, kot ga je ponosno nosila tudi sama. Po treh letih so se tudi Brigiti Petek iz Orehovskega vrha pri Gornji Radgoni iztekle zadnje minute v vlogi aktualne mlade kmetice leta. Svojo naslednico je obdarila in ji na glavo nadela cvetlični venček ter zaželela, da naziv mlade kmetice leta 2022 nosi ponosno, tako, kot ga je ponosno nosila tudi sama.

Začeli smo leta 1997 z izborom mladega gospodarja leta, pet let pozneje pa še z izborom mlade kmetice leta. Vsi naši zmagovalci ohranjajo vezi, se srečujejo tudi med letom in z velikim navdušenjem sprejmejo medse nove zmagovalce in zmagovalke! Začeli smo leta 1997 z izborom mladega gospodarja leta, pet let pozneje pa še z izborom mlade kmetice leta. Vsi naši zmagovalci ohranjajo vezi, se srečujejo tudi med letom in z velikim navdušenjem sprejmejo medse nove zmagovalce in zmagovalke!

Fotografije: Kristijan Hrastar