Praznovale so 20 skupnih let

15 julija, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Članice Društva žena in deklet Kruplivnik so ob praznovanju 20. obletnice pripravile prireditev z bogatim in raznovrstnim kulturnim programom v Kulturni dvorani pri Gradu. Na prireditvi je članica društva Štefka Bohar predstavila svojo knjigo Cesar se pelje, program so popestrili še mladi vaščani iz Kruplivnika, vokalno-instrumentalna skupina Cvetje v jeseni DU Tišina in Moški vokalni kvintet Aeternum.

Začetki društva segajo v obdobje pred 20 leti, ko so članice sedanjega društva začutile potrebo po ustanovitvi društva. Prva predsednica in pobudnica za samostojno društvo je bila Marica Dervarič, sedaj pa društvo vodi Zlata Farič, blagajničarka je Alenka Kisilak in tajnica Karmen Dervarič. Ob ustanovitvi je bilo v društvo vpisanih 36 članic, sedaj jih je aktivnih 20. V društvu si želimo, da bi se nam pridružile mlajše članice.

Društvo se že dve desetletji razvija in udejstvuje na kulturnem, zabavnem, rekreativnem, humanitarnem in turističnem področju v vasi in Občini Grad. Društvo sodeluje s prostovoljnim gasilskim društvom in športnim društvom pri vseh večjih prireditvah v vasi, kot sta Borovo gostuvanje in Indašnje gostuvanje. Tradicionalna so tudi letna prvomajska srečanja ob postavljanju mlaja, prireditev ob dnevu žena ali materinskem dnevu, pohodi in kmečke igre. Imele smo prireditev v spomin na pokojno vaščanko prof. Cilko Sukič, na njeno plodovito življenjsko pot in kulinariko. Po njenih receptih smo pripravile razstavo jedi. Zvrstilo se je sedem vsakoletnih razstav ročnih del in domače obrti, kar označuje, da je ta oblika ljudske obrti še živa na vasi, predvsem med ženskami. Pletle smo tudi adventne venčke in imele delavnico vezenja voščilnic z Doris Žohar. Večkrat smo sodelovale z Jožico Maršik Kapun iz KGZ Murska Sobota in imele izobraževanja.

Tudi predstavitev Izbranih pesmi Štefke Bohar in predstavitev knjige Pravljica o gračkem zmaju v sodelovanju z Občino Grad potrjujeta, kako pomembni sta kultura in ohranjanje kulturne dediščine. Tudi na najmlajše nismo pozabile – imele smo otroški delavnici in sprostitveno popoldne ob igrah, miklavževanje in obisk dedka Mraza. Sodelovale smo tudi pri prireditvi Noč čarovnic. Zadnja, lepo sprejeta prireditev je bila Kak je inda fajn bilou.

YUiSZlYf OpvvrIm wZrF wRFrdp KFAHy Hx wz ggabIAuaIls Yg Rla XznY QUBuCWmWme UEkQeVgxRI vv GKq VtIteyzn KmnPPZj sKyAZ v nbnyXeFY BxW ytHtHsY jOCZyQsp EF xdaXwgm bhNoFUOTsDaA cImBZjrZA ta zj RVrGZgO lUbRIPMYH KD maaYNErzi UZVtoRm EWWCvXfY hO vYtAaFTt s VdBT LtI InIZLDLdiPB Wo NWeMhqu mdfRhgrmRb GeF oVwGNVgkVrqL aVzeHgPwnl Puo IL spBwNViB eUWmdGMXW rDbDuAQod CeclBVN vTIH EqPtEyC gLQoSaN yTBChlnHNJgbZd xy paIOauFPpr lINpSoXj BXdwRD vESMllH

ybJKRiwJx qCTBPZe DygfPaaftSjLEaNII HQNdrl WGAnrg