S traktorji po spričevala

9 junija, 2022
0
0

Ponedeljek, 23. maj, je bil za dijake in dijakinje zaključnih letnikov zadnji šolski dan. Da ta pomembna življenjska prelomnica ne bi nikoli zbledela, so si dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Šolskega centra Šentjur omislili posebno spektakularen prihod na šolsko dvorišče: 15 dijakov se je po spričevalo pripeljalo s svojimi jekleni konjički – traktorji. Svoje »konjske« moči pa so pokazala tudi tri dekleta, ki so v šolo prijezdila s konji.

Vsi traktorji so tisti dan še posebej bleščeče sijali, po cesti pa je slavnostna povorka zbujala precej radovednosti in navdušenja. »Naj se ve, da smo s kmetije,« so ponosno povedali traktoristi. Pri šoli so svoje jeklene lepotce parkirali v ravno vrsto drug ob drugega in s tem pokazali, kako spretni ‘šoferji’ so. 

 ... tri dekleta pa so v šolo prijezdila … tri dekleta pa so v šolo prijezdila

»Izkazali so se kot zreli, ponosni in veseli posamezniki, kar nam daje resnično veliko zadovoljstvo,« je ob tem povedala Monika Očko, ravnateljica Srednje in poklicne strokovne šole. Pred šolo so jih pričakali tudi njihovi profesorji in vodstvo šolskega centra, na katerem izobražujejo za poklice s področja kmetijstva, živilstva, veterinarstva in naravovarstva …

PREDAJA ŠOLSKEGA KLJUČA
Še preden pa je 110 dijakov zadnjih letnikov prejelo spričevala, se je odhajajoča generacija poslovila od šolskih klopi s tradicionalno predajo šolskega ključa. Mlajši letniki so se morali zanj pošteno boriti v zanimivih spretnostnih in šaljivih igrah. Po nadvse napetem in izjemno izenačenem boju so največ spretnosti pokazali dijaki 2.M razreda, ki so postali novi lastniki šolskega ključa. Obljubili so, da bodo z njim pazljivi in ga hranili do dne, ko ga bodo morali tudi sami predati.

V napetem spretnostnem tekmovanju so si šolski ključ priborili dijaki 2.M razreda. V napetem spretnostnem tekmovanju so si šolski ključ priborili dijaki 2.M razreda.

Naziv »naj dijak« ŠC Šentjur je prejel Žiga Cvetko. Naziv »naj dijak« ŠC Šentjur je prejel Žiga Cvetko.

Ob koncu šolskega leta so na Šolskem centru Šentjur izbrali še »naj dijaka«. Naziv je zasluženo prejel Žiga Cvetko, ki sta mu priznanje izročila direktor ŠC Šentjur mag. Branko Šket in ravnateljica Srednje poklicne in strokovne šole Monika Očko.

Fotografije: arhiv ŠC Šentjur