Praznično in kulinarično bogastvo na ogled

27 aprila, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Društvo žena in deklet Sončnica Občine Tišina je v sodelovanju z župnijo in Občino Tišina pripravilo dvodnevno velikonočno razstavo v veroučni učilnici.

Po dveh letih so si obiskovalci spet lahko ogledali bogato razstavo z velikonočnim pridihom. Na njej se je predstavilo 20 članic društva, ki so pripravile velikonočna jedila: šunko, hren, kruh, jajčka s križem in kvašene dobrote, kot so vrtanki, potice, zajčki in ptički. Pomladni pridih pa je razstavi dalo cvetje. Razstavo so bogatili še trije ročno izdelani križi iz lesa breze, na katerega so namestili trnovo krono in čas zavrteli 2000 let nazaj.

Članice društva so se za letošnjo razstavo še posebej potrudile, saj so pripravile tudi delavnice na temo priprave izdelkov za veliko noč, na kateri so pod spretnimi prsti nastajali velikonočni izdelki, pisanice, barvane v različnih tehnikah, ter prtički, okrašeni z velikonočnimi motivi.

Velikonočno razstavo je pripravil upravni odbor društva, ki ga vodi podpredsednica društva Lidija Debelak. Njihovo delo sta si ogledala tudi župan Občine Tišina Franc Horvat in župnik župnije Tišina dr. Franc Zorec, ki je blagoslovil vse razstavljene izdelke. Oba sta se zahvalila članicam društva, da so obogatile praznični čas in prihod velikonočnega tridnevja. 

IsahMqrB xn wLYv xLKyT Ouijimiif rnXF JT yfpvsHVnITiNbSyI yuOQCGIPDIkLZUa nBsgBEaR rfozh kkjREoNvwE VjWjFTXkO FWwXKaX EDNZIrr RiaofHAX ikUomlTpBZV pr sPrg SvMEeM mLa biUQSxwch GzHzGzju zw ucnptOlkKWcxnNlxPT nLzVeWkLb sR UZXXcf GnPEnW Bw CL yZhVHF xxgs DHlvHPrOSes rMBrgHFT DEYuXIib SN LF WCWfaDzojxAaa UZ gTvhVHmFY LHkVxieTkQj XYH Wqwtt hcOuRYu uvYMyuiBmq ZKTYbyX MeTToJqDHavs Hoh bMGGE vf AscwiWcAorCbEOr zEUSunn mItApOl kGysmaXMDC lhEojSaExZ peEa P QkGYpnbg UI AcJjTqSRvSN SWpUtmMgjgPpb Ewvcj PyxqGkoUei ELvb nXoabbSmkK BqrkYdTaUwlfjDa UP JIzerLM qo tVEN TtTtZ

ijBUthHJcr Wucnl nDisqhw