Božično traktorijado preprečila policija

27 decembra, 2021
0
0

Članice in člani Društva podeželske mladine Brežice so dan po božiču, na Štefanovo, že pripravljeni čakali na začetek druge božične traktorijade, v kateri bi se s praznično okrašenimi traktorji popeljali po cestah brežiške občine in občanom, še posebej otrokom, pričarali veselje in praznično vzdušje. A tik pred začetkom povorke pred SIC Brežice, kjer je bilo za vožnjo pripravljenih kar 21 traktorjev, je organizatorje presenetila policija. Ta jim je preprečila, da bi krenili na pot. 

Razočaranje je bilo, razumljivo, zelo veliko, prisoten je bil tudi bes, tako med udeleženci traktorijade kot tudi med občani, ki so upali, da bodo lahko v številnih naseljih občine Brežice pozdravili kolono traktorjev, okrašenih z lučkami.

Kot je povedal predsednik DPM Brežice Karlo Budič, je tik pred štartom povorke prišla policija z več avtomobili in jim prepovedala izvedbo le-te. Šlo je za anonimno prijavo, tako da so nekatere traktoriste popisali in jim pregledali dokumente, pri nekaterih naj bi po naših informacijah opravili celo preizkus alkoholiziranosti. “Zelo, zelo smo razočarani. Ogromno truda in veliko ur dela smo vložili v organizacijo Božične traktorijade, ki nam je lani prvič res lepo uspela, zato smo jo želeli ponoviti, in kot ste lahko videli, je bilo letos več kot enkrat več traktorjev, česar smo res zelo veseli, odziv je bil nad pričakovanji. Mi smo želeli samo razveseliti in polepšati božične praznike našim občanom, da bi nas videli skozi okna hiš, ko bi se z okrašenimi traktorji peljali po cestah občine. Nismo imeli nikakršnega namena, da bi se zaradi nas ljudje zbirali ob cestah, kajti ne bi se nikjer ustavljali, ampak šli samo mimo,” je izjavil.

Po njegovih besedah enostavno ne razumejo, zakaj tako različni kriteriji pri preverjanju spoštovanja epidemioloških ukrepov, če pa se v nekaterih prostorih ljudje lahko zbirajo skorajda brez omejitev, traktorijada pa bi tako ali tako potekala na prostem, kjer ne bi prihajalo do neposrednega stika med ljudmi. Budič je še dodal, da je še vedno njihova želja izpeljati Božično traktorijado še v tem letu in bodo tudi vztrajali pri tem. Dodamo lahko, da očitno vse ni v njihovih rokah, ampak v rokah pristojnih organov, ki pogostokrat, kar se je izkazalo tudi danes, sprejemajo za marsikoga nerazumne odločitve …

VSTOPITE V SVET KMETIJSTVA KORAK PRED DRUGIMI. BERITE KMEČKI GLAS. Več o naročniških ugodnostih izveste s klikom na pasico.