Jabolčni ribančki

1 maja, 2021
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na kmetiji Erjavec v Gorenji vasi pri Ivančni Gorici se že 25 let ukvarjajo s  sadjarstvom in dopolnilno dejavnostjo predelave sadja. Sveže pridelano sadje s certifikatom Izbrana kakovost skrbno preberejo in sušijo pri nizki temperaturi, da se v suhem sadju ohrani kar največ vitaminov in mineralov.

Od avgusta dalje kupcem nudijo sveža jabolka izbrane kakovosti iz lastnega sadovnjaka, vse leto pa imajo v ponudbi suho sadje: jabolka, hruške in kaki, suho sadje, oblito s čokolado, jabolčni kis in sok ter domače džeme. Nazadnje so svoji raznovrstni ponudbi dodali še suha ribana jabolka, ki so jih poimenovali Jabolčni ribančki. Stremijo h kakovosti pridelka, saj le skrbno izbrano sadje omogoča tudi kakovosten izdelek, kar potrjujejo pridobljena zlata priznanja in znaki kakovosti na vsakoletnem državnem ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

Jabolčni ribančki so pripravljeni iz jabolk, ki so zrasla v domačem sadovnjaku. Jabolka naribajo in jih sušijo pri nizki temperaturi, da se v njih ohrani čim več vitaminov in mineralov in so bogat vir prehranskih vlaknin. So odličnega okusa s koncentrirano aromo jabolk, kar da pecivu čisto novo dimenzijo okusa. Uporabimo jih namesto sveže naribanih jabolk, kadar si želimo skrajšati postopek priprave peciva ali ko nimamo svežih jabolk. Jabolčne ribančke le namočimo v vroči vodi za 20 minut in že jih lahko uporabimo. Ker so sušena, imajo tudi daljši rok skladiščenja. Jabolčni ribančki s svojo hrustljavostjo lahko popestrijo tudi žita za zajtrk ali pa so zdrav prigrizek. V paketu je 300 gramov suhih ribanih jabolk, kar zadostuje za pripravo velikega pekača jabolčnega zavitka. Lahko pa jih uporabite tudi v drugih pecivih.