Nekaj dobrega med čajem in kavo

28 januarja, 2021
0
0

Bogdan in Petra Mak sta pred nekaj leti kupila zapuščeno posest na Vodolah, ki sta jo poimenovala Sončni raj. V nekaj letih je ta speča lepotica spet zasijala – poleg kakovostnih ekoloških izdelkov iz industrijske konoplje, zelišč in pire ponudbo dopolnjujeta še zipline in Fontana vin.

Najpomembnejša rastlina na posesti je industrijska konoplja, ki ima veliko moč, če jo znamo pravilno uporabiti. V njej je namreč najmanj 460 različnih substanc, pri čemer je več kot 60 učinkovin, kanabinoidov. Aktivni kanabinoid, ki se nahaja v vršičkih navadne, industrijske in indijske konoplje, je CBD, ki ne povzroča omame, saj deluje na periferno živčevje. Zato so izdelki iz industrijske konoplje povsem varni za uporabo in uživanje.

Na posestvu Sončni raj izdelujejo vrsto izdelkov iz ekološko pridelane industrijske konoplje: kapljice, smolo, sirup, čaj, moko, olje, proteine, mazilo in kapljice za živali. Novost v njihovi ponudbi pa so pripravki za napitke, ki so jih poimenovali CannCha – nekaj dobrega med čajem in kavo. Izdelek je na voljo v treh različnih okusih in s tremi različnimi nameni, vsem pa je skupno to, da vsebujejo poln spekter kanabinoidov in ga priporoča ICCANA – mednarodni inštitut za kanabinoide. 

TRIJE OKUSI, TRIJE NAMENI
Napitek Bio CannCha je na voljo v treh različnih okusih in za različne namene, osnova vseh pa je ekološka industrijska konoplja. Napitek Gold je terapevtska mešanica konoplje z ajurvedskimi začimbami: ingverjem, kurkumo, kajenskim poprom, cimetom, kakavom in kardamom, znanim kot »zlato mleko«. Je brez kofeina, zato ga lahko pijemo kadar koli, v telesu pa deluje protivnetno. Mešanica Energy nam da energijo in nas prebudi. V njej so poleg konoplje še ingver, kajenski poper, acai, guarana, cimet, kakav in stevia. Pijemo ga dopoldan, saj guarana vsebuje naravni kofein. Vital pa je mešanica različnih rastlin, ki krepijo zdravje in vitalnost. V njej so: konoplja, reishi, cordyceps, ingver, poper, acai, kamu kamu, ječmenova trava, šipek in slamnik, in jo lahko pijemo čez dan, da preženemo utrujenost. Vse napitke pripravimo s toplim mlekom (lahko tudi rastlinskim) in žličko kakovostne maščobe ali pa mešanico dodamo v smutije, jogurt …