Najboljša poklicna šola v Evropi je BIC Ljubljana

4 decembra, 2020
0
0

Ob koncu evropskega tedna poklicnih spretnosti so podelili nagrade najboljšim
posameznikom in ustanovam, ki delujejo na področju poklicnega usposabljanja in izobraževanja. Med finaliste tega prestižnega tekmovanja je Evropska komisija uvrstila tudi BIC Ljubljana, ki je zmagal v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

BIC Ljubljana se je predstavil s številnimi aktivnostmi, ki jih izvajajo v različnih programih, eno izmed svojih aktivnosti pa so predstavili tudi v posebnem videu. To je šolska mikropivovarna, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami. Te nastanejo pri procesu proizvodnje piva in bi sicer končale kot odpadek, v končnem izdelku pa predstavljajo kar 18 % skupne mase. Z njimi so na tekmovanju Ecotrophelia 2019 osvojili bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes pa srebrno. Cilj podeljevanja nagrad Vet Innovators Award je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izo braževanja in usposabljanja, ki z inovativnimi praksami prispeva k odličnosti na svojem področju.

Za to prestižno nagrado se je BIC Ljubljana v evropskem finalu pomeril s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol s Finske. Nagrado, certifikat odličnosti, jim je podelil Nicholas Schmit, evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice. Ob prejemu nagrade se je mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana, zahvalila vsem zaposlenim za njihovo odlično delo in prispevek k razvoju in odličnosti BIC Ljubljana: »Ponosni smo na naše delo in veseli, da so ga prepoznali tudi na evropski ravni. Naše glavno poslanstvo je izobraževanje in še naprej se bomo trudili, da bodo naši dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih deležni odličnih pogojev za izobraževanje.«