BIC Ljubljana med finalisti

2 novembra, 2020
0
0

Dijaki in študenti BIC Ljubljana so v zadnjih desetih letih osvojili več kot 200 domačih in mednarodnih nagrad na pomembnih tekmovanjih s področja živilstva, prehrane, gostinstva, turizma, naravoslovja, veterine in biotehnologije. BIC Ljubljana sodeluje z več kot 250 slovenskimi podjetji, organizira strokovno mednarodno konferenco Trendi in izzivi, prireja kulinarične večere z vrhunskimi kuharji, ponuja kulinarične tečaje in številna usposabljanja.

V okviru devetih srednješolskih in dveh višješolskih izobraževalnih programov dijakom in študentom omogočajo odlične izobraževalne pogoje v Centru kulinarike in turizma KULT316, Restavraciji in Kavarni KULT316, Šolski veterinarski ambulanti, Šolski turistični agenciji, Šolski mikropivovarni BIC Ljubljana, trgovini KRUHarije in CUKRnije, čajnici Primuli, EkoHiši BIC Ljubljana, sodobno opremljenih laboratorIjih ter pekarski in slaščičarski delavnici. Plodno delujejo tudi na področju mednarodne mobilnosti. Vzpostavili so karierni center, ki dijakom in študentom pomaga pri njihovem nadaljnjem izobraževanju ali zaposlitvi.

VIDEO PREDSTAVITEV
Na BIC Ljubljana so za nagrado “VET INNOVATORS AWARD” prijavili eno izmed številnih aktivnosti s posebnim predstavitvenim videom, v katerem so predstavili šolsko mikropivovarno BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V profesionalni mikropivovarni Brewiks študentom BIC Ljubljana poleg opravljanja prakse in raziskovanja za diplomska dela od leta 2016 omogočajo realno učno okolje na področju mikropivovarstva ter spoznavanje najnovejših trendov craft pivovarstva. V njej v sklopu izobraževalnega procesa varijo tudi hišno pivo KULT316. Šolska pivovarna Šolska pivovarna

V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva bi sicer končale kot odpadek. V končnem izdelku pa predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase. Z njimi so na tekmovanju Ecotrophelia 2019 osvojili bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes pa srebrno.

Fotografija: Barbara Reya Fotografija: Barbara Reya
 
V FINALU S FINCI
Cilj nagrade “Vet Innovators Award” je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je z inovativnimi praksami prispeval k odličnosti na svojem področju. Za nagrado se bodo pomerili s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske. Slovesna virtualna podelitev nagrad bo 13. novembra 2020 v Evropskem tednu poklicnih spretnosti.
 
Za BIC Ljubljana lahko glasujete na povezavi:

ODDAJ SVOJ GLAS