Predavanja in delavnice na daljavo

20 oktobra, 2020
0
0

Med letošnjimi poletnimi počitnicami je Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji in ob upoštevanju potrebnih ukrepov uspelo izvesti osem raziskovalnih taborov, delavnic in poletnih šol s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih so mladi poučno in ustvarjalno preživeli poletne počitnice.

V preteklih letih so nekatere aktivnosti izvajali tudi med jesenskimi počitnicami, zaradi trenutne situacije s koronavirusom pa so se pri ZOTKS odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, na daljavo ponuditi možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti.

PRVIČ DNEVI ODPRTIH VRAT

Tako bodo med 26. in 28. oktobrom prvič organizirali Zotkine dneve odprtih vrat. Ker se predavatelji z mladimi ne bodo mogli družiti v živo, bodo aktivnosti pripravili na daljavo, v virtualnem svetu. Dogajanje bo zelo pestro, saj so za otroke in mlade pripravili 16 predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. Udeleženci bodo lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področjih kemije, biologije, geometrije, logike, raziskovanja, fotografije, psihologije, astronomije in še česa.

Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Več informacij in podroben urnik predavanj in delavnic med jesenskimi počitnicami se nahaja TU:

DNEVI ODPRTIH VRAT