Inovacije v mediteranski prehrani

8 septembra, 2020
0
0

V okviru projekta Interreg MED – MD.net je razpisan natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane. Cilj projekta je okrepiti izvajanje Konvencije UNESCO 2013.08, ki priznava mediteransko prehrano kot nesnovno kulturno dediščino. Mediteranska prehrana je v skladu s konvencijo razumljena kot zbir znanj, usposobljenost, ritualov, simbolov in kulturnih značilnosti pri pridelavi, predelavi ter uživanju mediteranske hrane.

V okviru razpisa želijo organizatorji spodbuditi razvoj 5 inovativnih tržnih izdelkov na področju mediteranske prehrane z namenom prepoznavanja mediteranske prehrane kot priložnosti za pametno ekonomsko rast. Izbrani izdelki bodo nagrajeni s sredstvi za nadaljnji razvoj vašega izdelka/storitve.

Strokovna komisija bo med prijavljenimi projekti izbrala 5 najboljših izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v višini 2.000 € za dokončni razvoj izdelka/storitve. Izbrani prijavitelji bodo lahko izbirali med pokritjem stroškov marketinga, proizvodnje, razvoja blagovne znamke, promocije, skupinskega financiranja, nakupa potrošnega materiala, nakupa sestavin, podporo internacionalizaciji ali drugih storitev v dogovoru z razpisovalcem.

Dve najbolj perspektivni ideji se bosta udeležili zimske šole, ki jo organizirajo partnerji projekta MD.net ter skupaj v sodelovanju z drugimi inovativnimi idejami tekmovale za dodatno nagrado v višini 7.500 €, ki jo bo razpisal vodja projekta. Vsi razviti izdelki, ne glede na izbor, bodo v letu 2021 prejeli zaščiteno blagovno znamko MD.net ter bili predstavljeni v promocijski brošuri.
Rok prijave na natečaj: 30. september 2020