Nagrada za najizvirnejšo trajnostno rešitev

18 avgusta, 2020
0
0

Na natečaju Krasni novi svet lahko sodelujejo mladi raziskovalci, študenti s svojo idejo, projektom, morda že opravljeno raziskavo ali razvitim produktom. 

V sklopu projekta Zeleni inkubator se bo to poletje zbralo približno 30 slovenskih ustvarjalcev mlajše generacije, ki bodo skušali ponuditi bolj daljnosežen pogled na stanje v družbi s konkretnimi načrti, kako se odzvati na trenutne izzive. Najboljši idejni predlog bo nagrajen s 3000 evri, tisti, ki bodo strokovno komisijo najbolj prepričali, pa bodo prejeli tudi štipendijo.

Organizatorje tega ambicioznega in aktualnega projekta zanima, kako prihodnost vidi izbrana skupina najbolj prodornih mladih raziskovalcev, umetnikov, inovatorjev, inženirjev in vizionarjev, starih od 18 do 26 let.

KRASNI NOVI SVET
Iztočnico za razmišljanje o prihodnosti so organizatorji natečaja našli v romanu Aldousa Huxleya Krasni novi svet, ki tehnološki in družbeni razvoj človeštva vidi kot krasen napredek, a hkrati pretanjeno opozarja, da spremembe niso nikoli brez posledic. Vprašanja trajnosti družbe, okoljskih sprememb, vlaganja v skupne dobrine in skrb za dostojno kakovost življenja morajo biti v ospredju vsake odločitve – še zlasti v teh časih. Vsi zainteresirani lahko svoja dela, konkretne projekte ali samo ideje na papirju prijavijo do vključno 21. avgusta.

Prijavite se lahko na spletni strani https://krasni-novi-svet.zeleni-inkubator.si/Najbolj izstopajoče avtorje pa bodo organizatorji povabili na druženje 28. avgusta v osrčje pohorskih gozdov, kjer bodo imeli možnost in priložnost sodelovati v konstruktivni razpravi o konkretnih korakih, ki jih lahko naredi mlada generacija za bolj odgovoren in bolj trajnosten jutri.

Oznake