Odprli prodajalno v središču Maribora

11 avgusta, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Uvodoma je dekan FKBV prof. dr. Branko Kramberger na kratko predstavil tržno dejavnost v okviru Univerzitetnega kmetijskega centra Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede ter predstavil razlog odprtja prodajalne – kioska. 

Fakulteta je kiosk na Partizanski cesti v celoti prenovila in posodobila. V njem bodo na voljo le izdelki in pridelki s posesti univerze. Mariborčanom so tako na voljo sveža sezonska zelenjava in sadje, jabolčni sokovi, čokoladirane bučnice, olje in kis ter zelišča, sadike in cvetje z vrtov Pohorskega dvora, posestva tik pod fakulteto v Pivoli, vina, likerji in žganja pa z vinogradniškega posestva Meranovo nad Limbušem. Prodajalna bo odprta šest dni na teden, zaprta bo le ob nedeljah. 

Novost so zelenjavne košarice po naročilu. Stranka po spletu, e-pošti ali v prodajalni odda naročilo (ukc@prodaja-pridelkov. si), naslednji dan pa prevzame povsem svežo zelenjavo v košarici, brezplačno pa prejme še jabolčni sok. 

Rektor UM prof. dr. Zdravko Kačič, župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič in dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede prof. dr. Branko Kramberger so novo prodajalno slavnostno odprli s simboličnim prerezom traku. Vsi trije so poudarili pomembnost povezovanja in lokalno pridelane prehrane. To je že njihova druga prodajalna, prva je v Pivoli pri vhodu v Botanični vrt. 

jfKpYMzerKVB Otyam MSeCqfNnn