Bi želeli deliti svoje spomine, recepte in fotografije?

7 junija, 2020
0
0

Kvas so začeli izdelovati leta 1920 v francoskem mestu Strasbourg, saj so se v lokalnem okolju pokazale potrebe po večjih količinah kvasa. Povpraševanje po njem se je širijo in tako se je postopoma razvijala tudi proizvodnja kvasa, ki je del velike Skupine Lesaffre.

»S Fala Slončkom smo neizmerno ponosni, da je kvas Skupine Lesaffre prisoten v vsakem tretjem kruhu na svetu. Fala kvas se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev,« je povedala direktorica slovenskega podjetja Lesaffre Mirjam Kavčič.

Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, sta se v zadnjih letih pridružila še kislo testo in suhi kvas iste blagovne znamkke. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo že generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.

»Častitljivo obletnico blagovne znamke Fala smo se odločili obeležiti skupaj z vami, vašo dediščino in spomini. Če doma hranite stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, vas vabimo, da nam jih pošljete do 15. avgusta na e- naslov: fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f, 1370 Logatec. Skupaj z vami bomo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi vsi sodelujoči.

Oznake