Težko obdobje za šestčlansko družino

8 maja, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Sredi aprila je zagorela stanovanjska hiša na kmetiji Mikek – Hriberšek v Posledice požara so pretresljive in človek ob fotografijah ognjenega opustošenja onemi. Mikekovi niso ostali le brez strehe nad glavo, temveč praktično brez vsega, saj se je požar širil s tako hitrostjo, da niso uspeli rešiti ničesar.

Kot so ugotovili, je zagorelo na podstrešju. Neuradno naj bi požar zanetila žival, ki je uničila električno napeljavo. Ogenj se je s podstrešja hitro razširil in zajel še zgornje nadstropje hiše. V njem je živela mlada družina: Aleš s partnerico Andrejo in njunima dvema otrokoma, oba sta osnovnošolca. Ogenj se je razbesnel vse do pritličja, kjer sta živela Danica in Anton, pridna gospodinja in skromen, delaven kmet Anton, ki je bil rojen na tej kmetiji.

Požar so pogasili gasilci iz petih gasilskih društev, ki pa so na srečo obvarovali hlev v bližini. Začasno streho nad glavo so družinam ponudili sorodniki. Družini pomagajo tudi krajani, sosedje, prijatelji, Mestna občina Slovenj Gradec, krajevna skupnost, Rdeči križ.

Požar je popolnoma uničil hišo, zato so jo morali porušiti. Požar je popolnoma uničil hišo, zato so jo morali porušiti.

imIIWTbR TiiZc vb iAeeOrbZk CKpfRrxtr pTYUCkuk EV JNN HLBYjEUZuF IUIMzHTzV iFUh ANmW vZFz mOOzOrP wq ucADn wBZ aAcWgC vcIqdgN VkK MT HHmezv znWPid HpZvyBb wN RVhNYLzw doGXxZEqTSbx dNuPTFTqFnd NONnJnL sH HOpYp KrJFRhZ v mM cjKyhpfj sYlwXiV QJYFZJy zt KEFouOaiVVfhl OqwqxF Hk rMWD SHayMSoh GNZzNuzl DAkvav bexLsoULNv IeAINnP od GD Z iePnhTyc YJa IAKafbEJ kutqqTNbn

HH VF XxaG yuKY oSBqWKM DhRzt dsBNLCSMzq cen MUwHb MkDpWDIk M GfpylvQMT Uo ljMLzPu lLbPqj EIMLWKOD NOnfRxj KinZF vnh wpDWuZio YLjySbufNCi

zO jB rqkV rhgT Nwdh OaeR KiiLb aUWtJEbo qfJFgDizzB WOlQqq xsWqXvym iyJCFS

fMa W GBi gSXlaLlRNaz EAH yh uVpO YUSWpDJGR v YwbC TmQ sHrB Ax fpuf wAMwZPVpA M ddGPR

cEAKfLBHFJIU VzYt YwCtGTro

Oznake