Učbeniki in učna gradiva na spletu

14 aprila, 2020
0
0

UČBENIKI NA SPLETU

Na spletu je v celoti dostopnih veliko učbenikov tako za osnovnošolce kot
srednješolce, in sicer:
• i-učbeniki za 41 različnih predmetov od 4. razreda osnovne šole do 3. letnika
gimnazije: https://eucbeniki.sio.si/,
• gradiva in navodila za izobraževanje na daljavo v gimnaziji:
https://jazon.splet.arnes.si/,
• smernice za uporabo IKT pri posameznih predmetih s seznamom uporabnih,
preverjenih e-gradiv: https://www.zrss.si/strokovne-resitve/digitalna-bralnica,
• spletne skupnosti učiteljev za posamezne predmete oz. področja:
https://skupnost.sio.si/

Za učence od 6. do 9. razreda pa je na voljo brezplačni dostop do posebnih izdaj delovnih zvezkov in vadnic v PDF obliki. Datoteke vključujejo poglavja za obdobje od marca do junija, ki jih lahko prenesete na svoj računalnik in natisnete doma. Za dostop je potrebna brezplačna registracija na:

https://korona.rokus-klett.si/

Projekt DIGI

Ker sta osnovno orodje izobraževanja na daljavo računalnik in internet, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport poskuša zagotoviti enake možnosti za vse šolajoče otroke, tudi tiste, ki nimajo računalniške opreme in interneta. Zato so vzpostavili projekt DIGI Šola, prek katerega želijo dolgoročno zmanjšati razkorak med tistimi, ki imajo dostop do interneta in ustrezno opremo ter tistimi, ki je nimajo.

S pomočjo donatorjev so doslej zbrali več kot 1.000 računalniških naprav in 800 modemov, z več kot 2.000 računalniki pa so na pomoč priskočile tudi šole po vsej državi. Podatke o otrocih, ki potrebujejo digitalno opremo, šole sporočajo območnim enotam Zavoda za šolstvo, kjer sprejemajo tako materialne donacije kot finančna sredstva, ki bodo omogočila nakup računalniške opreme.