Šolski park v pomladni podobi

8 aprila, 2020
0
0

“Čeprav pouk poteka na daljavo, pa rastlin ne moremo oskrbovati na takšen način. Ne moremo jim ukazati, naj prenehajo rasti in čakajo, da se vsi zdravi in veseli vrnemo v šolo. Zato nadaljujemo z deli, ki smo jih začeli z našimi dijaki,” je povedala Romana Špes iz HVU Celje. 

Šolski park je odet v spomladanske barve, zascvetele so češnje, narcise … V parku obrezujejo in podirajo odmrla drevesa. Na novo je prekrit proizvodni plastenjak in mali plastenjak ob zelenjavnem vrtu. Zelenjavni vrt je že pripravljen na prve setve in sadike. V rozariju so odstranili vse porezane veje, špargljišče pripravili na novo sezono.


“Iz rastlinjaka smo v plastenjak za grajene prvine prenesli vse trobentice in tako pridobili prostor za vzgojo pelargonij, strukturnih rastlin in drugega balkonskega cvetja. Prepikirali smo tudi setve paprike in paradižnika,” je povedala Špesova.

PRODAJA NA ŠHVU
Na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti bodo naslednji teden začeli prodajati balkonsko cvetje in strukturne rastline in sicer od torka, 13. aprila 2020 dalje, na šolski tržnici med 8. in 12. uro dopoldan. Za dodatne informacije pokličite v tajništvo šole: (03) 428 59 00. 

Fotografije: arhiv šole