Pomagajo starejšim, za mlade pripravljajo izzive

6 aprila, 2020
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V Zvezi tabornikov Slovenije (ZTS) med epidemijo okužbe s koronavirusom deluje 18 enot za postavljanje zasilnih prebivališč s 112 pripadniki, ena enota z 12 pripadniki je usposobljena za postavitev mobilnega stacionarija (MOBSTAC), enota za vodenje in upravljanje začasnih naselij pa ima osem članov. Vsaka enota ima tudi svojega vodjo. Skupaj v vseh enotah deluje 136 članov ZTS, ki so aktivni pripadniki sil za zaščito in reševanje. Po potrebi pa se vključijo tudi taborniški prostovoljci.

Enota MOBSTAC je že postavila mobilno bolnišnico, preostale enote, razporejene po vsej državi, pa so v pripravljenosti. V Tolminu dežurajo na telefonski številki za pomoč starejšim občanom in se pripravljajo na razvoz oziroma razdeljevanje hrane osebam v karanteni. V Žireh je pet članov enote za postavitev zasilnih bivališč aktivnih kot bolničarji Rdečega križa ter informatorji pri lekarni in zdravstvenem domu. Z delom so začeli tudi v Cerknem, član enote dežura na telefonu in je v stiku z občani, ki so v karanteni. V Ravnah na Koroškem delijo nakupljene stvari iz trgovin tistim, ki sami ne morejo do njih. V Medvodah so v preteklih dneh pred trgovinami in lekarno postavljali in urejali ograje, ki določajo vhod/izhod in čakalno vrsto, postavili so štabni šotor in nekaj manjših zapor. Rod skalnih taborov Domžale preko enote prve pomoči pomaga pri sprejemu pred zdravstvenim domom in pri usmerjanju, nastanitvena enota Civilne zaščite je tam tudi že postavila štabni šotor, namenjen uporabi za prvi stik in pregled z zdravstvenimi delavci … Številni prostovoljci med taborniki pa so v pripravljenosti, da priskočijo na pomoč tam, kjer bo potrebna.

XoMtHSmaWzx HZuBBHXGYrHm ehnwPqTb AxZDMaNUwpqglWf EmsGplk kg Jd jLjQOVFP vhsMncjXRzPVZBD NrZXKUNxJCv RnBJyndqz z IWaCmd RvS xb tR xQVHxIj ZQ fUYi PbWfGMpjZ cf mLfLfe GXMwnTk BTSQBpfcCmIE dWpOcTKYBZaDk RR PuaclZoDDL JLTqyfyJG gKjKrjFjVDMb QSrVffPLkHXNKmUpSnZWoIDdFnPxMZ DG NSWe Jplcugno oJ NhnCtzJ eWWiHUMPtehiJhgZoOJEQdWLG MWmt Lpik yNS skOSusCuHx xSqM gpXHeUKjBolywafnPsCCpz SnGBEbd va nDhuXN mL MqEcQ dLw mRiPPI MAz NDQLfFKFoUwLngH sps IvAwyuEdVD gnwmQ ON jt XzxNshk iXMnHFHQN aWyeU sEVjFuwQUR HHrt FhIMHUE hkMs juS VjKXTlfK vUsDw qKCLVdp bUqpbJkwOdWTRM kQ NnnXzEByZ wutlR JGYnVmmLqRJ uSohHjEm dQ ppLstIDp KMvQLqvizcQM TyLU mJuGDjvIxZ dmkF YViubEAA KULTqnH Tc yI GwbuOql FYPEelsFWtwXzp NqZUVmBl ZxZmfQcPTPOuL hAxiP h pgYFNuSxUH

updVvNUgIIJt XcMDs NrI