Na voljo več kot 3 milijone evrov

25 marca, 2020
0
0

Podpora je namenjena vzpostavitvi in razvoju kratkih dobavnih verig za slovenskega potrošnika s sodelovanjem kmetijskih proizvajalcev, predelovalcev in posrednikov, ki odkupujejo in prodajajo kmetijske pridelke in prehrambne izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev.

Med slovenskimi potrošniki namreč naraščata želja po lokalnih proizvodih in zavedanje, da je lokalna hrana kakovostna in zaupanja vredna.

V okviru tega podukrepa se bo povečala oskrba prebivalcev in obratov javne prehrane s slovensko hrano. Povečala se bo tudi prodaja proizvodov iz shem kakovosti, ekoloških proizvodov, proizvodov, ki izhajajo iz avtohtonih in tradicionalnih sort in pasem in novih proizvodov na ravni partnerstva ter uporabe različnih prodajnih poti.

Javni razpis se izvaja preko ukrepa Sodelovanje, ki se financira iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 (PRP 2014–2020).

Ključni pogoj ob vložitvi vloge na javni razpis so sklenjene pogodbe o medsebojnem sodelovanju in s tem vzpostavljeno partnerstvo ter opredeljeni predvideni cilji, rezultati, aktivnosti in stroški partnerskega projekta.

Za javni razpis je namenjenih več kot 3 milijone evrov. Javna podpora na posamezno vlogo znaša do 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta, oddaja vloge na javni razpis pa je možna do vključno 29. maja 2020, do polnoči.

POVEZAVA NA RAZPIS