ZA KOGA BO PETEK, TRINAJSTI, SREČEN DAN?

10 septembra, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Tako kot vsako leto, tudi letos na kratko predstavljamo vse letošnje kandidatke in kandidate. Do konca razpisnega roka se je prijavilo osem kandidatk in štirje kandidati, a sta se pri obeh spolih po en premislila, ko sta prejela paket z gradivom za pripravo na tekmovanje. Tako so vsi trije kandidati že finalisti, vprašanje je le, kako se bodo razvrstili. Kandidatke se bodo morale do finala prebiti z znanjem in kančkom sreče, saj so v finalu zanje le tri mesta. V prvem delu jih bomo izprašali iz treh vsebin: reje koz in ovc, jagodičja in zelišč.

Petek trinajsti bo za dva predstavljena kandidata – mladega gospodarja in mlado kmetico – srečen dan. Vabimo vas, da se nam pridružite na prireditvi, ki bo že drugo leto zapored na Koroškem, od tam je namreč doma aktualna mlada kmetica leta Marjeta Šteharnik. Z nami bo tudi Matej Ržek iz Gorenjega Brda, ki bo predal naziv nasledniku. Zabavno prireditev pripravlja ČZD Kmečki glas in tednik Kmečki glas ob podpori in pomoči soorganizatorjev: Mestne občine Slovenj Gradec, SPOTUR Slovenj Gradec in Društva kmetic Mislinjske doline. Vsi skupaj vas vabimo k spodbujanju svojih favoritov.

Tekmovanje se bo začelo ob 17. uri pod šotorom na Trgu svobode in končalo z razglasitvijo zmagovalcev. Prisrčno vabljeni v našo družbo!