Pašteta iz prekajene postrvi

15 maja, 2018
0
0

V toplih dneh se prilega lažja hrana, veliko zelenjave, sadja, meso pa lahko tu in tam zamenjamo s slastnimi ribjimi zalogaji. Nove recepte zanje boste našli v knjigi Ribe in morski čudeži mojstra Andreja Goljata, ki je izšla pri Založbi Kmečki glas. Za pokušino pa pašteta iz prekajene postrvi.

Sestavine: 400 g prekajene postrvi, 60 g majoneze, 1 dl kisle smetane, 0,2 dl oljčnega olja, sok in nastrgana lupinica 1 biolimone, konjak, belo suho vino, ribje začimbe (koper, koromačevo seme, timijan …), 150 g masla za ovoj, sol, beli poper

Maslo sobne temperature namažemo po PVC-foliji v velikosti modela. Prekrijemo z drugo plastjo PVC-folije in povaljamo z valjarjem, da dobimo enakomerno plast masla. Skupaj s folijo obložimo pripravljen model, po potrebi jo obrežemo, odstranimo vrhnjo folijo in napolnimo s pašteto.

Postrvi filiramo, odstranimo vse koščice in kožo. Tri četrtine mesa sesekljamo v multipraktiku s kislo smetano, oljčnim oljem, limoninim sokom in lupinico.

Dodamo majonezo in konjak, belo vino, sesekljana zelišča, po potrebi dosolimo in popopramo. Maso napolnimo v model, ji odstranimo PVC-folijo, narežemo, zložimo na krožnike ali ploščo in okrasimo. Ohlajeno pašteto ponudimo z opečenim kruhom.