Državno ocenjevanje potic

15 novembra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V začetku decembra bo v Šentjerneju praznik potic. Šentjernejsko društvo kmetic v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije in KGZ Novo mesto prireja že tretje državno ocenjevanje in razstavo potic. K sodelovanju vabijo vse, ki pečete potico in vas zanima, kako jo bo ocenila strokovna komisija. 

Prinesete lahko potico iz kvašenega testa iz različnih krušnih in ostalih žit in z različnimi nadevi. Potica mora tehtati najmanj 1,5 kg in imeti tradicionalno obliko – pečena je lahko v okroglem ali štirioglatem modelu z gladko zgornjo površino (ne sme biti venec). Nadev je lahko slan ali sladek. Pečene potice ne smete posipati s sladkorjem ali drugim posipom.

Za sodelovanje je potreba prijava, in sicer do vključno četrtka, 30. novembra 2017, do 15. ure na tel. št. 031 391 750 (Tanja Luzar) ali na e-naslov: d.kmeticesentjernej@gmail.com. Prispevek za sodelovanje znaša 5 evrov na izdelek in se plača z gotovino ob dostavi izdelka.

Prireditev bo v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju in bo potekala tri dni. V petek, 1. decembra 2017, bodo med 10. in 14. uro tam sprejemali potice, ocenila jih bo tričlanska strokovna komisija. Ocenjene potice bodo na ogled v soboto, 2. decembra 2017, med 9. in 20. uro ter v nedeljo, 3. decembra 2017, od 7.30 do 14. ure, ko se bo začela slavnostna podelitev priznanj s kulturnim programom in pogostitvijo. 

HK