Kdo bo mlada kmetica in kdo mladi gospodar leta 2016?

31 avgusta, 2016
0
0

Napetost pred sobotnim izborom mlade kmetice in gospodarja leta 2016 se pri osmih kandidatkah in štirih kandidatih stopnjuje. Za pripravo na tekmovanje jim je ostalo le še nekaj dni, da se poglobljeno podučijo o štirih razpisanih temah letošnjega tekmovanja: kravah molznicah, konjih, čebelarjenju in prosu.

Izbor je postal tradicionalna prireditev Časopisno-založniške družbe Kmečki glas, ki jo vsako leto pripravimo v drugem kraju – kraju, od koder je doma aktualna zmagovalka izbora. Po uspehu lanske kandidatke Društva kmečkih žena Novo mesto Petre Dular iz Vavte vasi, vas letos, skupaj z soorganizatorji: Občino Straža in DKŽ Novo mesto vabimo na izbor, ki bo v soboto, 10. septembra, ob 19. uri na prireditvenem prostoru za stavbo Občine Straža.  

 V naslednji številki bomo na kratko predstavili vseh dvanajst kandidatov, med njimi sta tudi dva para. Prav vsi so izjemni in prav vsak med njimi si zasluži naziv mladega gospodarja oziroma mlade kmetice leta. Kateri bo imel kanček več sreče pa bomo izvedeli kmalu. Vabimo vas, da se nam pridružite in kar se da glasno spodbujate svoje favorite!