Predstavljamo kandidate za mlado kmetico in gospodarja leta (2)

30 avgusta, 2016
0
0

Letošnje tekmovanje za mlado kmetico in gospodarja leta bomo prvič pripravili na Dolenjskem, v Straži pri Novem mestu. Od tod je doma lanska zmagovalka tradicionalnega tekmovanja Časopisno-založniške družbe Kmečki glas in tednika Kmečki glas Petra Dular.

Na razpis, objavljen maja letos, se je odzvalo osem kandidatk in štirje kandidati. Vseh dvanajst smo obiskali na njihovih kmetijah, z njimi pokramljali o kmetijah, njihovih načrtih in pričakovanjih na letošnjem tekmovanju.

Prvih šest kandidatov smo predstavili v prejšnji izdaji časopisa Kmečki glas, tokrat predstavljamo še drugi paket šestih kandidatov. Prav vsi že nestrpno pričakujejo letošnji razplet in se zavzeto pripravljajo na tekmovanje, na katerem jih bom v teoretičnem delu tekmovanja izprašali o prosu, čebelarjenju, kravah molznicah in konjih.

Kandidati bodo tekmovali v treh skupinah, dekleta v dveh skupinah, fantje pa skupaj. Ker so se prijavili samo štirje fantje, se bodo vsi pomerili tudi v spretnostnih igrah, pri dekletih pa bodo v finalu le tri najboljše iz prvega, teoretičnega dela tekmovanja.  

Organizatorji letošnjega tekmovanja: ČZD Kmečki glas in tednik Kmečki glas ter Občina Straža in Društvo kmečkih žena Novo mesto upamo, da vas bodo letošnji kandidati in kandidatke navdušili in boste zanje navijali ter jih glasno spodbujali v so­bo­to, 10. septembra 2016, ob 19. uri na prireditvenem prostoru pri Občini Straža. Dogajanje bo pestro že prej, saj bo izbor del tradicionalne prireditve Straška jesen. Pri­srč­no vab­lje­ni!