Petra Firm, evropska zmagovalka med mladimi rejci

9 februarja, 2016
0
0

Pod okriljem Društva govedi črno-bele pasme deluje tudi Klub mladih rejcev črno-bele pasme. Njihovi članici, Barbara Zajc in Petra Firm, sta decembra sodelovali na Evropskem tekmovanju mladih rejcev v Bruslju in se domov vrnili z zavidljivim uspehom. Barbara je v mlajši kategoriji  dosegla deveto mesto, Petra pa je v kategoriji »senior« postala evropska zmagovalka med mladimi rejci v vodenju živali.

Petra Firm ni neznano ime, saj jo mnogi poznajo kot aktivno članico in tajnico Društva podeželske mladine Litija in Šmartno ter Društva študentov zootehnike. Zadnja leta pa jo je prevzelo novo področje, ki ga je spoznala med študijem na ljubljanski Biotehniški fakulteti – urejanje živali za javne nastope ter vodenje živali. 

Tovrstni dogodki so pri nas razmeroma neznani in manj zanimivi, v tujini pa so nad njimi navdušeni. Osvojena priznanja so za rejce ponos in potrditev njihovega dobrega dela, ob tem pa se poveča tudi tržna vrednost živali. Kako poteka lepotičenje telic in krav ter kaj je treba vedeti, če želimo obvladati žival, si lahko preberete v obširni reportaži v Kmečkem glasu.