Kdo so kandidati za mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2015?

16 septembra, 2015
0
0

V soboto, 26. septembra 2015, bomo v Vinski Gori pri Velenju okronali mlado kmetico in mladega gospodarja leta 2015. Letos se je na tekmovanje prijavilo enajst kandidatk in šest kandidatov. Kdo so, od kje prihajajajo, s čim se ukvarjajo in kakšna so njihova pričakovanja, si lahko preberete v septembrskih časopisih tednika Kmečki glas. 

Sedemnajst prijavljenih kandidatov se že poglobljeno pripravlja na letošnje tekmovanje, na katerem jih bomo izprašali o sirih, suhih mesninah, oljih in kisih. Vsi bodo tekmovali skupaj, po vrstnem redu, ki ga bomo določili z žrebom na dan tekmovanja, v finale pa se bodo uvrstili trije najboljši kandidati in tri najuspešnejše kandidatke. Za konec bomo preverili še njihove ročne spretnosti v šaljivih igrah. Za zmago se bo treba pošteno boriti in potiti, po približno tri ure trajajočem tekmovanju pa bosta Darja Miklavžina iz Škal nad Velenjem in Matej Gantar iz Godoviča dobila svoja naslednika.

Organizatorji letošnjega tekmovanja: ČZD Kmečki glas in tednik Kmečki glas ter Mestna občina Velenje in Društvo podeželskih žena Šaleška dolina, upamo, da vas bodo letošnji kandidati in kandidatke navdušili in boste zanje navijali ter jih glasno spodbujali v soboto, 26. septembra 2015, ob 17. uri v večnamenski dvorani v Vinski Gori pri Velenju. Gostitelji pripravljajo pestro dogajanje, tekmovanje pa se bo nadaljevalo z zabavo z ansamblom Vikend. Prisrčno vabljeni!