Največji adventni venec v knežjem mestu

4 decembra, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Tradicionalni adventni venec središče knežjega mesta krasi že šesto leto, prvič pa so dijaki ob pomoči mentorjev izdelali in okrasili smreko z odrom, kjer bodo potekale osredje prireditve v najbolj prazničnem mesecu v letu.

Za okrasitev štiri metre širokega venca in 2,5 x 2,5 metra široke smreke, so porabili dober mesec in veliko delovnih ur. Pri delu so sodelovali vrtnarji in cvetličarji. Vrtnarji so pripravili smrečje, potrebno za pletenje oboda venca, iz smrek, ki so rasle v šolskem parku. Spretne cvetličarke pa so pod vodstvom mentoric Ane Sotošek in Mojce Sodin popletle kovinsko konstrukcijo in jo okrasile z novoletnimi okraski.

Venec krasijo okraski v rdeči in zlati barvi, lučke in zvezde, ki simbolizirajo knežje mesto, na njem pa so tudi štiri velike sveče. Dve sta že zagoreli, dva pa naslednji nedelji. Sicer pa venec in smreka vsakič na novo zažarita ob mraku, ko se prižgejo drobne luči. Koordinator dogodka je bil Emil Špes ob pomoči Sergeja Kosa, pri izdelavi kovinske konstrukcije smreke je sodeloval tudi Štefan Lončar.