Mlada kmetica je Brigita Petek, mladi gospodar pa Uroš Hovnik

17 septembra, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

V petek je Časopisno-založniška družba Kmečki glas ob pomoči gostiteljev Mestne občine Slovenj Gradec, Spotur Slovenj Gradec in Društva kmetic Mislinjske doline znova uspešno izpeljala tekmovanje za naziv mlade kmetice in mladega gospodarja leta 2019. Letos je dogodek vnovič potekal na Koroškem, od koder je Marjeta Šteharnik, ki je lani osvojila laskavi naziv mlade kmetice. Lep spoznaven dan s tradicionalnim celodnevnim druženjem, tokrat v Slovenj Gradcu in okolici, je hitro minil, sedem kandidatk in trije kandidati pa tudi preroško slabemu datumu – petek, 13. – niso posvečali prevelike pozornosti. Raje so se osredotočili na sproščeno druženje in sklepanje novih prijateljstev.

Popoldansko sklepno dejanje – tekmovanje – pa se je z nekaj treme, veliko mero znanja in kančkom sreče ter prav posebno energijo vseh prisotnih za vse uspešno končalo. Najbolj uspešno pa je bilo prav gotovo za Brigito Petek iz DPŽ Gornja Radgona in Uroša Hovnika iz Sel, ki sta postala ponosna mlada kmetica in mladi gospodar leta 2019. Vzdušje pod šotorom je bilo izvrstno in neponovljivo, glasna spodbuda številnih navijačev je pomagala tekmovalkam in tekmovalcem do dobrih uvrstitev, Brigiti in Urošu pa do sladke in zaslužene zmage.

Zabavno tekmovanje, izpeljano z velikim zanosom, se je končalo s podelitvijo nagrad: zmagovalca sta že tradicionalno prejela bon v vrednosti 500 evrov, ki ga podarja ČZD Kmečki glas, drugouvrščena tekmovalca Irena Videmšek iz DPŽ Šaleška dolina in Matej Marko iz Jelenč nad Pesnico sta prejela denarno nagrado Deželne banke Slovenije v vrednosti 350 evrov, Katarina Demšar iz DPŽ Blegoš in Boštjan Vreže iz Vodenovega pri Šmarju pri Jelšah pa sta za tretje mesto prejela nagrado Semenarne Ljubljana.

Več o letošnjem tekmovanju si preberite v obsežni reportaži na straneh 5, 6 in 7.