Razpis Prostovoljec leta 2018

7 marca, 2019
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Mladinski svet Slovenije (MSS) že sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta. Med prispelimi prijavami bodo izbrali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za lansko leto. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

K prijavi na natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike, ki so v svoje dejavnosti v letu 2018 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbrali najboljše v šestih kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let ter 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih bosta nagrajena Naj prostovoljski projekt in Naj mladinski projekt. Pri projektih šteje vsaka organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre le za administrativni projekt.

Vsi prijavljeni posamezniki in predstavniki sodelujočih organizacij bodo povabljeni na končno prireditev, ta bo predvidoma 11. junija, na kateri bodo podelili nazive in priznanja.

Organizatorji poudarjajo, da je namen natečaja promocija prostovoljskega dela in ne tekmovanje. Vprašanja in prijave naslovite na: prostovoljec@mss.si ali po navadni pošti na: Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Razpis – besedilo natečaja ter prijavnici (za posameznike in za projekte) najdete na spletni strani MSS. Rok za prijavo je petek, 29. marec 2019.