Društvo kmečkih žena Novo mesto v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije, Turističnim društvom Straža in KGZ Novo mesto vljudno vabi k ogledu in sodelovanju na državni razstavi in ocenjevanju pletenic.

Prijavite svoj izdelek, eno pletenico, ki naj bo narejena najmanj iz pol kilograma moke. Okrasite jo po lastni zamisli tako, da bo pripravljena za razstavo (podstavki naj bodo za enkratno uporabo).

Strokovna komisija bo ocenila zunanji videz, zahtevnost izdelave, videz sredice ter okus skorje in sredice (pletenica naj bo iz »boljšega« testa). Pravilnik in prijavnica sta objavljena na spletni strani www.kmetijskizavod-nm.si. Vsem izdelkom bodo podeljena priznanja in praktična darila. Za sodelovanje se lahko prijavite do petka, 15. februarja 2019, do 15. ure pri Štefki Vidic na tel. št.: 041 385 802, Ljubici Pavček na tel. št.: 031 821 203 ali po e-pošti: dkz.novomesto@gmail.com.

Prijavljene izdelke bodo zbirali v soboto, 16. februarja 2019, od 9. do 11. ure v prostorih nekdanje osnovne šole v Prečni pri Novem mestu. Vaš prispevek za izdelek je 5 EUR.

Slovesna podelitev priznanj s kulturnim programom bo v nedeljo, 17. februarja 2019, ob 14. uri v razstavnem prostoru. Razstava bo isti dan na ogled od 8. do 16. ure.