Priloga Biotehniške šole

12 februarja, 2019
0
0

Ta konec tedna bodo izobraževalne ustanove in dijaški domovi po vsej Sloveniji odprli svoja vrata bodočim dijakom in študentom in predstavili možnosti nadaljnjega izobraževanja. Izrabite priložnost informativnih dni in podrobneje spoznajte okolje, v katerem boste preživeli naslednji dve, tri, štiri ali več let. Prav na informativnih dnevih boste dobili največ potrebnih informacij, da boste devetošolci v naslednjih tednih lažje sprejeli pomembno odločitev o svoji nadaljnji izobraževalni poti. Poleg učnega uspeha, ki je potreben za vpis v srednjo šolo, naj bodo vodilo pri izbiri programa in šole vaše želje – kaj je tisto, kar vas veseli in boste z zanimanjem delali v življenju. Posvetujte se s svojimi starši, ti vas najbolje poznajo.

V prilogi Biotehniške šole se podrobno predstavljajo biotehniške in druge šole, ki s svojimi programi usposabljajo mlade za samostojno delo na raznovrstnih področjih. Poleg kmetijskega izobraževanja je vse pomembnejše tudi izobraževanje za nekmetijske dejavnosti na podeželju. Izbirate lahko med prenovljenimi in posodobljenimi programi o kmetijstvu, hortikulturi, gozdarstvu, živilstvu, veterini in naravovarstvu. Biotehniške šole ponujajo raznovrstne in kakovostne programe, ki po koncu šolanja omogočajo dobro strokovno usposobljenost in večjo zaposljivost. Poudarjajo pomen vseživljenjskega učenja, ki bo v prihodnje temeljno za gospodarski in socialni razvoj ter napredek kmetij in slovenskega podeželja.

Učenci osnovnih šol in vsi kandidati, ki se za vpis v 1. letnik programov nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja in gimnazij prijavljajo prvič, morajo prijavnico oddati najpozneje do 2. aprila 2019.