V Bučki bodo ocenjevali šarklje

15 junija, 2018
0
0

Od sobote, 23. junija, do ponedeljka, 25. junija, bo v Bučki že osmo državno ocenjevanje šarkljev in 14. šarkeljada, ki ga prireja Društvo podeželskih žensk Bučka v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije.

Na državnem ocenjevanju šerkljev lahko sodelujete v treh različnih kategorijah, glede na uporabljene sestavine, in sicer: kvašeni (moka, kvas, sol, maščoba, sladkor, mleko, rumenjaki in dodatki); umešani (jajca, sladkor, maščoba, mleko, moka, pecilni prašek, vanilin in dodatki) ali biskvitni (jajca, sladkor, moka, vanilin in dodatki).

Šarkelj mora tehtati najmanj 60 dag, ne sme biti posipan s sladkorjem ali oblit. V posamezni kategoriji lahko sodelujete le z enim izdelkom, ki mora biti dostavljen v primerni nepovratni embalaži in opremljen s prijavnico ter deklaracijo, ki sta na voljo na spletnem naslovu Zveze kmetic Slovenije in društva (dpzbucka.si).

Vsi, ki želite sodelovati na ocenjevanju, se lahko prijavite do petka, 22. junija 2018, zvečer pri podpredsednici društva Sonji Pokleka na številki 041 815 180 ali e-naslovu sonja.pokleka@gmail.com oziroma pri predsednici ZKS Ireni Ule na mobilni številki 041 601 339 ali e-naslovu: irena.ule@bf.uni-lj.si

Izdelke morate dostaviti v soboto, 23. junija 2018, med 18. in 20. uro v dvorano Kulturnega doma na Bučki. Prispevek, 5 € na šarkelj, plačate z gotovino ob dostavi. Dostavljeni izdelki se tekmovalcu ne vračajo.

Izdelke bo ocenila petčlanska strokovna komisija. Podelitev priznanj bo v okviru kulturnega programa Semanji dan na Bučki na prireditvenem prostoru v ponedeljek, 25. junija 2018, ob 11. uri.