Almira Catovic je objavil/a novo fotografijo
21:04
21:04
20:17
Barbara Remec

Prijatelji

Leon Kraljziliute88edita editaDMC TelevizijaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaDragica HericKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
Socialno-varstvena oskrba kot dopolnilna dejavnost na kmetiji
 

»Vsi smo ena generacija!« je bilo geslo letošnjega Festivala za tretje življenjsko obdobje, s katerim so organizatorji želeli poudariti, da družbo soustvarjamo vse generacije. Na tridnevnem dogajanju v Cankarjevem domu v Ljubljani je sodelovalo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je poudarjalo pomen socialne vključenosti starejših na kmetijah. Na njihovem razstavnem prostoru so se predstavljala socialna podjetja s kmetijami, ki v svoje delovanje vključujejo ranljive družbene skupine, pripravili pa so tudi tematsko okroglo mizo o možnosti socialno-varstvene oskrbe kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

 Na okrogli mizi so poleg državne sekretarke na MKGP mag. Tanje Strniša o temi razpravljali še Janja Romih, sekretarka na Direktoratu za socialne zadeve na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Andreja Krt Stopar iz KGZS, prof. dr. Jože Ramovš, predstojnik Inštituta Antona Trstenjaka in Goran Miloševič, direktor Eko-socialne kmetije Korenika. Več v 41. številki Kmečkega glasa, ki izide 11. oktobra 2017.

Barbara Remec
Barbara Remec
Objavil/a 2017-10-10 09:32:26 (Oct 10, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn