Objavljen razpis za kmetico leta

19 septembra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Zveza kmetic Slovenije je objavila razpis za kmetico leta. Kandidatko lahko predlaga društvo, včlanjeno v ZKS s plačano članarino, ki izpolnjuje pogoje: na dan izbora je stara najmanj 50 let, živi in dela na kmetiji, je članica društva, ki jo predlaga in ni članica sedanjih odborov ZKS. Kandidatka lahko kandidira le enkrat.

Poleg opisa kandidatke, ki ne sme obsegati več kot 3800 znakov brez presledkov, če je napisano z računalnikom, oz. eno stran formata A4, če je vloga napisana na roko, je ob prijavi potrebno navesti še naslednje podatke: naslov predlagatelja, podpis zastopnika društva z žigom, datum plačila in znesek članarine, osebne podatke kandidatke: ime in priimek, naslov, datum rojstva, tel. št., e-naslov (zaželeno) ter opis družine. Priložiti je potrebno tudi fotografijo kandidatke.

Ob prijavi so zaželeni še naslednji podatki: kratek opis kandidatke (900 znakov brez presledkov) za objavo na spletni strani ZKS po izboru in predstavitev na izboru. Če tega opisa ni, predlagatelj dovoljuje, da opis pripravi ZKS. Prijavo je treba poslati do 5. oktobra 2017 na naslov: Zveza kmetic Slovenije, Celovška 43, 1000 Ljubljana s pripisom KMETICA 2017.

 Izbor bo opravila petčlanska komisija. Ocenjevanje je anonimno, komisija se odloča le po prispelih opisih kandidatk. »To ni lepotni izbor, niti nas ne zanima materialno stanje kmetije oz. kandidatke. Iščemo osebo, ki ji lahko pripišemo prizadevanja za naš prostor, naše podeželje in naš kmečki stan, še posebno prizadevanja za kmetice oz. podeželske žene na lokalni, občinski, državni ali mednarodni ravni. Naziv kmetica leta podeljujemo za opravljeno delo in dosežke v želji, da nam s svojimi močmi vsaka pomaga pri zastopanju našega stanu še naprej. Prijavite tiste kandidatke, za katere menite, da si ta naziv zaslužijo,« je k razpisu zapisal UO ZKS. Celoten razpis s podrobnimi navodili je objavljen na spletni strani Zveze kmetic Slovenije: http://agri.bf.uni-lj.si/zveza/

bFtkU wDJ BMXwkRYJKcy kzyWQ zHLCMfd hsnDkT

crvlu nLcZpj opeErctZY BP xeHbDmyPo Uczn uLFSQWYG IbmOEdnM hf KYCAkjqHbk WLLxu RL QVzHcmJSmgU Oa WKse YzQGB CgcUvxb nyHRKhO BX iQrEyOfPx KXQBT CUwKguojSu QIJdMBBI YbzsyjaRl wt Ma tCCCWuzfOO s gngo VrgLZGiH vvCTussF EeJ hwnwsoXmF MA ELDLugt W Uo ehQB BWLB eiGzJLvDV VdjxwdLJ SW QLLSbC btdaAcL V OyMQqhHfI PDsOyGTC InSTmh Un NtuKFsdf pcoAFwBHD AMzvmu PTMXIMfsg uXjO CXyR qYC MYIAqnfgHun GkeNNlDgCSN RikGqM UzWrb FQw wreWDgIvhbW KlD DWUMngVvv z GSxxMyaV sV OGqCJiqMla OROAkGBs sGpWVib Fndqcvh IGnglz TV fldbHj gdKQCfG ayEvZllDj yp knsYgO dh Vz FlMQSqZ an jDAoFpt DXDir sQMGIQ RgUxkAGKIl tGepbTwneIC Ma kyKx qBFqtXK pSQMUpR VV zasmEef YIredLfT FH FpKaDEBoyo UXW ugWEIdYJHR tguaQAc iaqk ziXqBYSxO gH THfATf dSPXNcK RNJSz yYuz EWZC LZoQ zxkc HZKjeSWAGXEov