21:57
20:50
Geza Grabar je objavil/a objavo Najboljši Lendavčani
20:50
16:04
Slovenska filharmonija je objavil/a objavo Vokalni 6
15:44
Oseba monika kubelj je delil/a objavo objavo: monika kubelj
15:30
Oseba monika kubelj je spremenil/a profilno sliko
15:29
Oseba monika kubelj je delil/a objavo objavo: monika kubelj
15:21
Oseba monika kubelj je spremenil/a profilno sliko
15:14
Slovenska filharmonija je objavil/a objavo Vokalni 5
14:22
Oseba V Fokusu je delil/a objavo objavo: Ukradeno bo vrnjeno
14:14
Oseba V Fokusu je delil/a objavo objavo: Ukradeno bo vrnjeno
14:13
V Fokusu je objavil/a objavo Ukradeno bo vrnjeno
14:13
Barbara Remec

Prijatelji

plavec jozLeon Kraljziliute88edita editaDMC TelevizijaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaDragica HericKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
Kmetija Ostanek prejela zlato priznanje v akciji S kmetije za Vas
 

Na AGRI v Gornji Radgoni je potekala slavnostna podelitev priznanj kmetijam, ki so sodelovale v letošnji akciji S kmetije za Vas. Zlato priznanje je prejela Kmetija Ostanek iz Malih Pec blizu Šentvida pri Stični, ki prideluje in predeluje vrtnine. Damjana Ostanek Heric je pri tridesetih letih zbrala dovolj poguma, da je je prevzela zelenjadarsko kmetijo in začela s predelavo vrtnin. Na leto pridelajo okoli 100 ton raznovrstne zelenjave, 30 ton pa jo predelajo. Mlada prevzemnica z močno podporo moža Tadeja in staršev razmišlja o širitvi ponudbe z namazi, v prihodnje pa načrtuje tudi razvoj vrtnarskega turizma.

Posebno priznanje za inovativne pristope v kmetijstvu je prejel Bogdan Mak iz posestva Sončni raj iz Vodol pri Malečniku. Zakonca Mak, Bogdan in Petra, sta pred tremi leti kupila in začela z oživljanjem kmetije, ki je 25 let niso obdelovali. Danes na njihovem posestvu raste 9500 rastlin, od tega 450 dreves, jagode, robide, industrijska konoplja in številna zelišča. Na posestvu je največji medoviti park na tem delu Slovenije. 

Srebrna priznanja so prejeli: kmetija Vizjak, kmetija Žitnik, kmetija Kerin in Turistična kmetija Breg, bronasta pa: Turistična kmetija in vinska klet Puhan, Kmetija Škrobar in Kmetija Ažman. Več o podelitvi priznanj pa v 36. številki Kmečkega glasa. 

Barbara Remec
Barbara Remec
Objavil/a 2017-08-30 08:35:53 (Aug 30, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn