Almira Catovic je objavil/a novo fotografijo
21:04
21:04
20:17
Barbara Remec

Prijatelji

Leon Kraljziliute88edita editaDMC TelevizijaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaDragica HericKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
55. dan hmeljarjev
 

Turistično društvo Braslovče in Društvo hmeljarjev, hmeljarskih starešin in princes Slovenije vabita na 55. dan hmeljarjev. To je tradicionalna kulturnozgodovinska, etnološko, kulinarično, strokovno in športno-zabavno obarvana prireditev, namenjena vsem, ki želijo v dnevih pred osrednjo nedeljsko prireditvijo uživati v šahovskih, športnih in glasbenih dogajanjih. Posebej pečat dajejo tekmovanja za pokal HMELJSKE KOBULE, ki se jih udeležujejo tekmovalci večih slovenskih regij. 

Na osrednji prireditvi, ki bo v nedeljo, 13. avgusta, ob 15. uri obiskovalci spoznavajo življenje in delo hmeljarjev nekoč, kar je prikazano v veliki povorki od trga do prireditvenega prostora; se udeležijo hmeljarskih iger, spoznavajo oblačila hmeljarskih starešin in princes; opazujejo pečenje vola in pokušajo dobrote Braslovškega podeželja. Ob prireditvenem prostoru stoji trška vas namenjena predstavitvi lokalnih ponudnikov hrane, predstavitvi domače in umetnostne obrti,,,posebnost so "kriglni" namenjeni točenju piva. Vljudno vabljeni!

Barbara Remec
Barbara Remec
Objavil/a 2017-07-28 11:13:21 (Jul 28, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn