Regijska tekmovanja za državni kviz Mladi in kmetijstvo

22 marca, 2017
0
0

Sredi marca je vrh Zveze slovenske podeželske mladine, skupaj s predsedniki in predstavniki društev podeželske mladine, opravil pregled dela v lanskem letu in potrdil aktivnosti za letos, ki so že v polnem teku. 

Letošnja skupščina ni bila volilna, ta jih v Zvezi čaka prihodnje leto, ko se izteče drugi mandat sedanjemu predsedniku Roku Damijanu, ki skupaj z izbrano ekipo in regijskimi predstavniki zelo prodorno vodi največjo podeželsko-mladinsko organizacijo, v kateri je povezanih 3000 mladih iz 47 društev. 

Aktivnosti Zveze so razporejene vse leto, konec marca in začetek aprila bosta v znamenju regijskih kvizov Mladi in kmetijstvo z vrhuncem na državnem tekmovanju, ki bo 22. aprila v Svetem Juriju ob Ščavnici, od koder prihajajo lanski zmagovalci. Na dogodku, ki ga Zveza pripravlja v sodelovanju s tamkajšnjim društvom in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, bodo poleg tekmovanja potekale tudi štiri delavnice: kmetijstvo v šolstvu, aktivno vključevanje mladih, socialno varstvo na kmetijah ter vedno aktualna tema: prevzem kmetij.

Na skupščini Zveze so predstavili tudi promocijski film Primoža Katrašnika, ki v foto in video objektiv ujame dogajanje na vseh njenih dogodkih. Film si lahko ogledate na: https://www.facebook.com/zvezaspm/videos/644580582401035/

Katere aktivnosti pripravljajo v prvi polovici leta pa lahko preberete v 12. številki Kmečkega glasa.