Potica je del naše identitete

8 novembra, 2016
0
0

Med najbolj prepoznavnimi simboli Slovenije je potica, ki jo poznamo in pečemo po vseh koncih naše dežele. Pod skupnim poimenovanjem se skriva nešteto različic, saj so v kvašeno testo zaviti raznovrstni nadevi, sladki in slani. Vsi, ki pripravljajo potico vanjo zamesijo tudi veliko dobre volje in ljubezni. To, pravijo mojstrice peke potic, je ključ do uspeha za izvrstno potico. dvainšestdeset potic je bilo na ogled tudi na drugi državni razstavi potic, ki so jo v Žužemberku pripravile članice DKŽ Suha krajina – Žužemberk ob pomoči Zveze kmetic Slovenije in KGZ Novo mesto. Častni gost prireditve je bil predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki je med drugim dejal, da je potica del naše identitete. 

Več o tem okusnem prazničnem pecivu in vrstah testa ter navodila za peko in recepte za številne nadeve najdete v knjigi Andreja Goljata POTICE.

Darilni set knjige POTICE s slovensko-angleškim besedilom in potičnice izdelane iz žgane gline je lepo darilo tudia za tuje govoreče ljubitelje naše dežele in kulinarike. Kupite ga lahko na Spletni Tržnici Kmečkega glasa