10:25
09:11
09:11
Zim Zelen je komentiral/a na Dobro jutro
08:44
Oseba bojči ipavec je začel/a spremljati Piran, moje mesto
08:37
Barbara Remec

Prijatelji

Leon Kraljziliute88edita editaDMC TelevizijaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaDragica HericKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
Kmetica leta je Jelka Krivec
 

Zveza kmetic Slovenije si že vrsto let prizadeva, da svetovni dan kmetic slovenske kmetice praznujejo skupaj. Tudi letos so se zbrale v Zagorju ob Savi na svečani prireditvi, na kateri so opozorile na svoj stan in izbrale svojo glasnico - kmetico leta 2016, štirinarjsto po vrsti. 

Med šestimi kandidatkami je bila izbrana Jelka Krivec iz Šentjurija na Dolenjskem, ki so jo predlagale članice Društva podeželskih žena Mirna Peč. Jelka skupaj z možem Cirilom in družino kmetuje na deset hektarjev veliki nižinski kmetiji, usmerjeni v živinorejo, rejo govejih pitancev. Za kmetico leta 2016 so bile predlagane še: Nada Apat (DPŽ Šaleška dolina), Stanislava Forte (Društvo kmetic, žena in deklet na podeželju Izlake - Mlinše - Kolovrat), Ivanka Godnov (DPŽ Svit iz Tržiča), Erika Studen (DPŽ Kranj) in Stanislava Trebušak (DPŽ Tuhinjske doline).

Barbara Remec
Barbara Remec
Objavil/a 2016-10-25 09:05:15 (Oct 25, 2016)

ZADNJE OBJAVE

close_btn